JOIN CODE: ginsystem

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

"Managementul oamenilor"

Salut,
Vorbeam in articolul trecut ca nu exista managementul oamenilor si acum asa imi intitulez articolul de fata. Ciudat, nu?
L-am citat pe Peter Drucker care sustine ca oamenii trebuie condusi si nu gestionati.
Ok. Si ce fac acum? Cum imi gestionez activitatea, care prin natura ei, depinde de alti oameni?
Nimic mai simplu.

Hai sa ne gandim la o relatie extra-profesionala pentru a putea determina ce o face sa functioneze si vom folosi aceleasi solutii si pentru job.
Ce ziceti de relatii de familie? Poti spune ca iti gestionezi sotul/sotia? Nu prea. Si totusi este o relatie care functioneaza. E in unele cazuri nu prea si iti dai demisia ... ah, scuze, te desparti, dar vom folosi relatia pana la momentul respectiv.
Ok, hai sa ne gandim la relatia de cuplu. Ce face aceasta relatie sa mearga? Fara sa luam in calcul dragostea. Ar fi greu sa te indragostesti de toti colegii/colegele ...
Incerci sa gestonezi personalitatea si emotiile partenerului/ei in fiecare moment al zilei? Ii arati de fiecare data unde a gresit si ii spui cum si ce ar trebui sa faca? Ii urmaresti toate actiunile si activitatile pentru a il/o corecta daca greseste ceva?
Nu prea. Ce faci? Ii arati compasiune si intelegere si incerci sa-i intelegi starile si emotiile fara sa le judeci, ii acorzi incredere si iti respecti obligatiile ce iti revin ca parte a cuplului.
Ok. Cum putem folosi acestea in relatia de la serviciu?
Simplu. Aratand intelegere, incredere si respect. Mai este nevoie de ceva? Da. Poti incepe prin a gestiona "acordurile/intelegeri".
Daca in relatia de cuplu foarte multe lucruri sunt intelese si acceptate tacit de ambii parteneri, la serviciu avem si o serie de aspecte care trebuie clarificate.
Cea mai buna cale este ca aceste "acorduri/intelegeri" sa fie facute clar si fiecare dintre parti sa stie la ce se angajeaza.
Intotdeauna vom incerca si de cele mai multe ori reusim sa ne respectam promisiunile.
Putem spune in loc de "managementul oamenilor" mai simplu, mai corect si mai real "managemetul acordurilor"
Succes!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu