JOIN CODE: ginsystem

miercuri, 25 mai 2011

Drumul spre succes

Salutare,
Cred ca toti ne-am intrebat cel putin o data in viata ce/cum ar trebui sa facem pentru a avea succes.
Indiferent cum definim succesul fiecare dintre noi avem in minte cel putin o idee despre ceea ce vrem sa obtinem.

Care este secretul succesului? Pornind de la aceasta intrebare am cautat si am descoperit o carte foarte instructiva. 'Deschizatori de drumuri' este numele ei iar autorul este S. Smiles. Pot spune ca nu am mai auzit de acest autor si nici de vreo alta lucrare de a sa insa aceasta carte mi-a deschis ochii. Este o colectie de mici biografii (poate biografii este un pic cam mult) despre deschizatorii de drumuri din istoria mai mult sau mai putin apropiata si din domenii foarte variate de la chimie la pictura si de la afaceri la filosofie. Nu voi intra acum in amanunte si iti las bucuria de a o citi si savura personal.
De ce am mentionat aceasta lucrare? Am putut vedea un pattern comun majoritatii acestor personalitati. Pentru aproape toti succesul a fost un PROCES. Pentru unii mai greoi, pentru altii (foarte putini) mai facil insa a fost un proces structurat chiar daca in unele cazuri procesul este, mai putin evident.
In nici unul dintre cazuri succesul nu a venit brusc. Toti au muncit serios zilnic pentru a atinge performanta. De la sport la stiinte performanta necesita efort sustinut de durata, sustinut si directionat.
Putem crea un PROCES pentru a structura efortul? Pentru a structura drumul spre succes si a ne asigura ca finalul drumului este cel pe care l-am dorit?
Despre asta voi vorbi in episodul urmator. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu